Northern Lights naisten mietteitä tulevasta jenkkifutiskaudesta

Naisten Vaahteraliigan kausi 2017 käynnistyy tällä viikolla. Vaikka Northern Lights naiset saavat vielä odottaa omaa ensimmäistä peliään muutaman viikon, kauden valmistelut ovat täydessä vauhdissa ja niin tekniikka kuin pelikuviotkin on hiottu harjoituskauden aikana kohdilleen.

Northern Lights naisten joukkue on kasvanut harjoituskaudella järjestetyiltä kokeilukerroilta, mutta myös tuttuja kasvoja löytyy pelaajarosterista. Koostimme niin vanhojen konkareiden kuin uusienkin vahvistuksien mietteitä tulevasta kaudesta, amerikkalaisen jalkapallon harrastamisesta sekä joukkueen merkityksestä.

Moi Emma! Olet aloittanut Northern Lights naisten jengissä nyt tänä keväänä ja uusi harrastus on imaissut sinut aivan täysin mukaansa. Millainen fiilis sinulla on nyt ensimmäisen kauden kynnyksellä?

“Mihin mie olen taas ruvennu! Ei sentään, jännittää toki, mutta pääasiassa odottavalla, ”perhosia vatsassa” -tyylisellä tavalla. Pikkuhiljaa olen alkanut omaksua lajin vivahteita ja muut ihanat oranssit ovat tsempanneet, niin eiköhän tästä hyvää synny!”
Emma Lehtonen, WR #87

Sara, nyt pyörähtää käyntiin kolmas kautesi ja edustatkin Northern Lights naisten linjan kokeneinta kaartia. Mikä jenkkifutiksessa saa sinut syttymään aina uuteen kauteen?

“Fiilis on aina huipussaan, kun päästään siirtymään sisähallista ulos treenaamaan. Se tuo kutkuttavasti mieleen viime kesän pelit, ja saa odottamaan tulevaa kautta. Uusi kausi tuo tullessaan monta kovaa joukkuetta, ketä vastaan on mukava päästä kisaamaan, ja kehittyä koko ajan paremmaksi pelaajaksi. Yhteen hiileen puhaltaminen tukee joukkuetta aina eteenpäin, vaikka joku peli olisikin mennyt vihkoon. Nämä tyypit ovatkin suurin syy, miksi uuteen kauteen on aina helppo lähteä hymyillen.”
Sara Hästbacka, OL/DL #66

Sirkkis! Sinut rekryttiin suoraan kuntosalilta Northern Lights naisten puolustuksen vahvistukseksi. Off-seasonin aikana olet päässyt muistuttelemaan meitä lihashuollon ja ruokavalion merkityksestä, sillä toimithan päivätyöksesi personal trainerina. Jenkkifutis on sinulle kuitenkin uusi laji ja fyysiset vaatimukset ovat myös totutusta poikkeavat. Onko jokin asia Northern Lights naisten lajitreeneissä yllättänyt sinut?

“Meikäläisellä ei pallo pysy näpissä, eikä se lennä kovin kauas vaikka kuinka riuhtaisisi. Minulla ei myöskään ole joukkuelajitaustaa. Jenkkifudiksessa peliväline on pallo ja kyseessä on joukkuelaji… mutta silti minulla on mahdollisuus menestyä lajissa, mikä minusta on ihan huippua. Fyysiset ominaisuudet kun hioo kuntoon ja jaksaa juosta harjoituksissa, niin kyllä se peli siitä pikkuhiljaa alkaa hahmottumaan. On ollut hienoa huomata, kuinka joka kerta oppii jotain uutta ja vaikka kyseessä onkin minulle uusi laji, tuntui se omalta ihan ekasta kerrasta saakka ”
Kati Sirkola, DL #68

Dillis, teet tällä kaudella paluun jefukentille muutaman välivuoden jälkeen. Tuleva kausi on sinulle yhdistelmä uutta ja vanhaa – joukkuetta valmentaa vanha tuttu päävalmentaja Jyrki “Pätkä” Seppälä ja osa pelaajistakin on aiemmilta kausilta tuttuja. Vastaan tulevista joukkueista taas on osa sinulle täysin uusia ja vanhoja tuttuja on jäänyt pois. Mikä jännittää tulevassa kaudessa eniten?

“Jännittävintä on nähdä miten naisten sarja on kehittynyt kahden poissaolovuoden aikana. Vuonna 2008 kun pistettiin varusteet päälle, oli kehitys huimaa ensimmäisinä vuosina. Toki on jännää nähdä millaista on oma peli verrattuna oman joukkueen pelaajiin sekä varsinkin vastustajien pelaajiin.”
Laura Haapaniemi, WR/LB #88

Northern Lights naiset toivottavat kaikille kauteen valmistautuville jefujoukkueille tsemppiä ja peli-iloa! Tervetuloa katsomaan kotipelejä Oulun Castrenin kentälle, ensimmäinen ottelu pelataan kotona 20.5. klo 13.00!

Sallis / RB #34

Kommentit

kommenttia