Kun silmäni mä auki sain

Olen aina ollut laiska kaikenlaisissa kehonhuoltoon liittyvissä asioissa. Toki lajitreeneissä joukkueen kanssa tehdään alkulämpät ja loppuverryttelyt sekä venyttelyt, mutta kotona ja omalla ajallani treenatessa nämä oikeasti todella tärkeät kehonhuollon asiat ovat tupanneet ”unohtumaan.” Nyt kuitenkin kun olen sukeltanut lajin sisälle yhä syvemmin ja huomannut, kuinka haastava ja hyvää fysiikkaa vaativa laji jefu on, niin minunkin on ollut väistämättä pakko alkaa kiinnittämään kehonhuoltoon enemmän huomioita. Lisäksi tässä iässä ei enää palaudu ihan samalla tavalla kuin nuorempana. Huomattavasti helpommalla pääsee, kun revähtäneen reiden tai pyörähtäneen nilkan sijaan tekee huolelliset lämpät, loppuverkat ja venyttelyt ja näin välttyy turhilta loukkaantumisilta.

Koettuani tämän pienen heräämisen näihin kehonhuollon asioihin, tuli joukkuekaverini ilmoitus tuskapallokurssista hyvään saumaan. Kiinnostuin kurssista välittömästi ja muutaman joukkuekaverini kanssa ilmoittauduimme Oulun joogastudion järjestämälle kurssille.

Kurssilla pääsimme opettelemaan lihasjännityksen vapauttamista palloilla rintakehän, hartioiden ja olkapäiden alueella. Tämä perustuu lihasten trigger-pisteiden etsimiseen, joista sitten pallojen avulla avataan lihasjumit. Ja jumejahan meiltä löytyikin! Itselläni etenkin taklaukset vetävät koko yläkropan kipsiin, joten avattavaa riitti. Tuskaisten ilmeiden ja tuntien jälkeen hengitys kulki huomattavasti helpommin meillä kaikilla.

Ostin kurssin jälkeen pallot itselleni ja aloin käyttää niitä säännöllisesti apuna jumeja vastaan. On kyllä todella tehokas keino saada lihasjumit auki ja niinpä suosittelenkin kaikkia aiheesta kiinnostuneita tutustumaan tuskapalloihin tarkemmin.

Vetrein terveisin,
#8 Irma

Kommentit

kommenttia